tisdag 2 mars 2010

Rafting och heta bad!


I lördags gjorde vi nåt sjukt kul, Black water rafting i Waitomo Caves, som är ett stor grottsystem! Med diverse skyddsutrustning, våtdräkter och var sin stor svart typ badring gav vi oss ner i grottorna med vår grupp och guide och det var ett riktigt äventyr! Tyvärr kunde vi ju inte ha med kamera ner i grottorna... Men vi åkte fram på badringarna eller vadade genom olika både trånga passager och stora kammare.


Den första höjdpunkten var när vi kom till ett vattenfall där vi skulle hoppa ner för baklänges så att vi landade i vår badring, vilket vi övade på en flod innan vi gick ner i grottan. Den andra höjdpunkten var när vi alla släckte pannlamporna och sakta gled genom en passage i mörkret och grottaket var fullt med lysmaskar, såg ut som en stjärnhimmel.


Tanken var sedan att vi skulle på en dagsutflykt till en aktiv vulkanö, så vi begav oss till nordkusten där vi tältade. Vi fick dock ändra planerna när vi på morgonen blev väckta av brandmyndigheterna av att de uppmanade oss att flytta längre inåt land "för att en tsunami kommer dra in över kusten om en timma, på grund av en kraftig jordbävning i Chile". Det var all info vi fick, och med den bilden man som svensk har av tsunamis packade vi ihop väldigt fort och åkte vidare. Vågen kom senare in och var som tur var inte mer än en meter hög!


Vi åkte istället till Roturoa, som är ett gammalt vulkanområde med lite coola parker där det ryker från marken och är fina färger på sjöarna.




Dagen efter åkte vi uppåt Coromandel-halvön och till Hot water beach. Det är en riktigt cool strand, för under sandbottnen ligger varma källor och bubblar. Vid lågvatten kan man gräva sig ett hål och kokhett vatten strömmar upp, och man har sin egen lilla spapool!




Det var riktigt gött!




Vidare bar det till Hahei, där vi slappade lite på stranden vid "Cathedral Cove", en häftig tunnel genom berget.


Massor kramar!

2 kommentarer:

  1. Det ser ut som om ni har sparat det bästa till sist. NZ verkar vara otroligt häftigt! Men kom hem NU!!! //Lina

    SvaraRadera
  2. Åhhhh! Jag vill också till Nya Zeeland!!! Ännu mer sugen nu när jag sett era FANTASTISKA bilder. Wow! Det verkar ju helt underbart. Men vad läskigt när ni fick larm om tsunamin. Ush :( Fattar om ni blev skraja... Vandringen ni gjorde verkar ju helt otrolig. Det ser verkligen ut som i filmerna, både Sagan om Ringen och Narnia-filmerna är ju delvis inspelade där. Coolt. Nu saknar vi dig mer än nånsin här hemma Johanna. Snart ses vi!!!!! Tusen kramar /S

    SvaraRadera