måndag 21 december 2009

En varm God Jul!!


Här bor vi! Lite glimtar från lägenheten bara.


Vi trivs fortfarande jättebra och här händer det saker hela tiden, vi har det varmt och gött och bärjar få riktig julstämning! I fredags var vi ute med en kille vi lärt känna genom beachvolleyn och han visade oss sina favoriter i Manly. Hade en grym kväll där vi hoppade runt mellan olika utomhusbarer och klubbar.


I lördags åkte vi in till stan och kollade in lite mer av Sydney och det är en häftig stad! Blandningen av skyskrapor och äldre arkitektur gör stan så trevlig och allt som finns att göra här, pulsen och alla superöppna trevliga människor gör stan så underbar!


Mitt i stan ligger Queen Victoria Building, en gammal stor byggnad som nu innehåller ett köpcentrum, nog det vackraste och pampigaste köpcentra vi sett.


Picknicklunchen tog vi i botaniska trädgården som ligger ute vid operahuset. Gott och vackert och sjukt varmt! Typ 40 grader hade vi. Kanske 50 grader mer än er? galet..!


En bild från centrala stan, Town Hall och lite skyskrapor.


Senare på kvällen var vi i Darling Harbour, en hamn i stan, och där var den långa kajen packad med folk. En sånggrupp sjöng accapellasånger (vilket fick mig Johanna att sakna er 5 easy pieces mer än vanligt...) och sedan var det ett jättefyrverkeri, både supermysigt och festligt!


Söndagen bestod mest av stranden. Johanna och Tim tog med oss att spela beachvolley med dem och vi hade en så härlig söndag! När vi var tillräckligt trötta gick vi hem och lagade mat ihop, vilket blev köttbullar till vår svenska lycka! Sen satt vi och planerade julafton och skrev listor på all julmat vi ska göra och vilket godis vi ska baka och det var såå mysigt! Så här kommer det bli en svensk jul den 24:e tillsammans i lägenheten, och kanske en engelsk den 25:e!


Här har ni vårt favoritjulgodis! Varken nougat eller mandelmassa till julgodis eller sirap att göra knäck med går att hitta, men däremot har vi upptäckt för goda skumsnöbollar som vi frossar i... Smakar som Svenssons traditionella skumrutor så väldigt gott med andra ord...


GOD JUL från oss, vi tänker på er jättemycket!

1 kommentar:

  1. God Jul vänner! (Shit vilken brun man du har Johanna! Snygg!)

    Puss/ Lina

    SvaraRadera